Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Novi snimci iz tunela “Iriški venac” na Fruškoj gori (FOTO/VIDEO)

Vojvodina uživo ima nove snimke tunela koji se grade u sklopu Fruškogorskog koridora – budućeg najdužeg tunela u Srbiji!
Foto: Vojvodina uživo

U novembru prošle godine započeto je dugo očekivano bušenje ulaznog portala tunela “Iriški venac” na Fruškoj gori. Na ulaznoj strani tunela, kod Paragova, kao i sa dru­ge stra­ne, pre­ma Op­šti­ni Irig, gde se na­la­zi iz­la­zni por­tal, napreduje bušenje.

Pogledajte ekskluzivne snimke iz samog tunela, sa obe strane, u videu:

Najzahtevniji poduhvat u sklopu čitavog projekta, izgradnje Fruškogorskog koridora, jeste probijanje tunela “Iriški venac” koji će sa svojih bezmalo 3,5 kilometra dužine biti najduži tunel u Srbiji.

Foto: Vojvodina uživo

Radove izvodi kineska kompanija “China Road and Bridge Corporation”, a značaj projekta za Novi Sad, Irig i Rumu se ogleda u podatku da kroz tu deonicu dnevno prođe oko 900 kamiona i 10.000 vozila i spada u najopterećenije državne puteve u Srbiji.

U perspektivi, ovaj putni pravac treba da omogući povezivanje Koridora 10 i Koridora 4 i stvaranje najkraće veze između Bosne i Rumunije. Fruškogorski koridor je deo putnog pravca Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica-granica sa BiH.

Foto: Vojvodina uživo

Kako će izgledati „turbo“ kružni tok na rasrkšću Bulevara cara Lazara i Fruškogorske? (FOTO/VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.