Почетна > Србија
Србија

Нова опрема за чистије градове и општине

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић потписао је са председницима општина Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница уговоре о додели опреме за сакупљање и рециклажу отпада.
<img src="garbage can.jpg" alt="new garbage can for city">
Фото: Pixabay/Hans

Јавно-комуналним предузећима у четири општине уручено је укупно 480 контејнера и 260 канти за одлагање отпада.

Државни секретар је навео да ће 34 локалне самоуправе, које су на јавном позиву пријавиле потребу за овом опремом, добити нове судове за одлагање отпада.

,,На овај начин желимо да помогнемо градовима и општинама, као и њиховим јавно-комуналним предузећима да повећају број контејнера, а старе и дотрајале да замене. Потребна опрема већ је стигла у Врање и Врањску Бању. Поделу настављамо у још четири општине – Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница, а свака ће добити по 120 нових контејнера, док ће по 130 канти запремине 240 литара бити испоручено јавно-комуналним предузећима у Прибоју и Пријепољу“, рекао је Дујановић.

Он је додао да ће ресорно министарство наставити да пружа подршку градовима и општинама у циљу што адекватнијег збрињавања отпада и унапређења животне средине.

Министарство је ове године обезбедило 2.940 контејнера и 3.225 канти за 34 града и општине, које су на јавном позиву аплицирале за ову опрему.

 

Преузмите андроид апликацију.