Једноставан за припрему и веома укусан хлеб.
Састојци:
- 250 грама куваног кромпира
- 350 грама брашна
- 100 грама овсених пахуљица
- 1,5 кашичица соли
- 1 кесица квасца
- 150 милилитра млаке воде
- 30 милилитара уља
- мало млека за премазивање
Припрема:
Кувани кромпир добро охладити, па изгњечити тако да нема грудвица. Брашно помешати са свим сувим састојцима, па додати кромпир и све лепо умесити. Покривено оставити да се удвостручи волумен. Науљити посуду у којој ћете пећи хлеб, па посути са мало брашна. Тесто кратко израдити и ставити у калуп, преко засећи по жељи и пустити 20 минута да мирује. Пећи на 180 степени око 40 минута, док не добије фину златно/браон боју.
Пријатно!
Četiri namirnica za bolji san: Idealne za večeru tokom zimskih meseci
Преузмите андроид апликацију.