Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Шпански рецепт за печурке са поврћем

Печурке, као и кромпир, можете да спремите на више начина, али дефинитивно је један од најукуснијих овај шпански рецепт. Они их динстају у белом вину и са поврћем, па су одличан прилог уз месо или као лагана вечера. Тајна овог рецепта је да се састојци кувају на јачој ватри. На овај начин се вода из печурака скува и оне на крају имају невероватну текстуру и упијају све укусе у који су у тигању.
Фото: Pixabay/Tatyana_Chernobuk
Састојци:
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 10 великих печурака
  • 1 мањи црни лук
  • 4 чена белог лука
  • 1 црвена паприка
  • 1 зелена паприка
  • 1 парадајз
  • 1/2 кашичице слатке паприке
  • 1/2 кашичице сушеног тимијана
  • 120 мл белог вина
  • 1 ловоров лист
  • шака свежег першуна
Припрема:

Оперите и осушите печурке, па сваку исеците на 4 једнака дела. Црни и бели лук ситно исецкајте, као и паприку, а парадајз изрендајте. У тигању загрејте маслиново уље, па додајте црни и бели лук и паприке. Промешајте и после 5 минута додајте печурке. Када се шампињони лагано пропрже, око 4 минута, додајте рендани парадајз, слатку паприку, тимијан и посолите и побиберите. Промешајте и кувајте 2 минута или док се рендани парадајз не згусне, па додајте бело вино и ловоров лист, оставите да се крчка 3 до 4 минута. Све пребаците у посуду за сервирање и поспите ситно сецканим свежим першуном.

Пријатно!

Šta je mesečeva dijeta? Da li se može zaista smršati ako je držimo?

 

Преузмите андроид апликацију.