Печурке, као и кромпир, можете да спремите на више начина, али дефинитивно је један од најукуснијих овај шпански рецепт. Они их динстају у белом вину и са поврћем, па су одличан прилог уз месо или као лагана вечера. Тајна овог рецепта је да се састојци кувају на јачој ватри. На овај начин се вода из печурака скува и оне на крају имају невероватну текстуру и упијају све укусе у који су у тигању.
Састојци:
- 3 кашике маслиновог уља
- 10 великих печурака
- 1 мањи црни лук
- 4 чена белог лука
- 1 црвена паприка
- 1 зелена паприка
- 1 парадајз
- 1/2 кашичице слатке паприке
- 1/2 кашичице сушеног тимијана
- 120 мл белог вина
- 1 ловоров лист
- шака свежег першуна
Припрема:
Оперите и осушите печурке, па сваку исеците на 4 једнака дела. Црни и бели лук ситно исецкајте, као и паприку, а парадајз изрендајте. У тигању загрејте маслиново уље, па додајте црни и бели лук и паприке. Промешајте и после 5 минута додајте печурке. Када се шампињони лагано пропрже, око 4 минута, додајте рендани парадајз, слатку паприку, тимијан и посолите и побиберите. Промешајте и кувајте 2 минута или док се рендани парадајз не згусне, па додајте бело вино и ловоров лист, оставите да се крчка 3 до 4 минута. Све пребаците у посуду за сервирање и поспите ситно сецканим свежим першуном.
Пријатно!
Šta je mesečeva dijeta? Da li se može zaista smršati ako je držimo?
Преузмите андроид апликацију.