Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како чувати лук да се не поквари и да траје и до шест месеци?

Ако правилно складиштите и складиштите лук, може вам трајати неколико месеци.
Фото: Pixabay/Couleur

Ако планирате да га употребите у року од недељу дана, можете га оставити и на кухињском столу, али да би дуже трајао треба га чувати на хладном и сувом месту и даље од другог поврћа.

То можете учинити тако што ћете сваки појединачни лук умотати у папирни пешкир, а затим их све ставити у обичну папирну кесу, коју затим чувате у фрижидеру.

Захваљујући овој методи, лук ће вам трајати до месец дана.

Али постоји још један трик са којим ваш лук може да издржи и до шест месеци!

Узмите чисте најлонке (хулахопке) и у њих убаците неколико комада лука, а затим завежите чвор између сваког лука.

Ова метода омогућава да ваздух циркулише између сваког појединачног лука, чиме се успорава пропадање.

Ако тако складиштите лук, може да издржи између четири и шест месеци, пише реадинессмама.

Такође, пазите да не чувате лук у близини кромпира. Сирови кромпир испушта влагу и гасове који ће убрзати процес кварења лука.

Ако нисте знали, постоји посно лудо тесто, а овако се меси

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке