Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако нисте знали, постоји посно лудо тесто, а овако се меси

Знамо колико је лудо тесто згодно да га направите и користите кад вам затреба. А сада смо на једном блогу открили рецепт за посно лудо тесто и одмах су нам замирисале посне кифлице и бухтле са џемом, зато нашу пекарску импресију делимо са вама.
Фото: Pexels/Arina Krasnikova

Овај рецепт је одличан и право је решење кад вам треба посан доручак или вечера кад пожелите да направите посну питу, пицу или лепиње.

Тесто је укусно и врло једноставно се припрема, а погодно је и за слана или слатка пецива.

Потребно је:

-1 кг брашна
-50 г квасца
-1 кесица прашка за пециво
-600 мл топле воде
-100 мл уља
-кашика шећера
-2 кашичице соли

Како се припрема

Помешати брашно, со и прашак за пециво па у средини руком направити удубљење у које издробимо квасац. Преко квасца сипати шећер па додати воду и уље и замесити тесто. Посно лудо тесто

Ако желите да одмах користите тесто одвојите колико вам треба па оставите да нарасте пре употребе. Ако вам не треба одмах онда тесто ставите у науљену кесу коју затворите, ставите у чинију па у фрижидер.

Тесто може стајати у фрижидеру три-четири дана. Кад вам треба извадите га из фрижидера. Оно је у кеси, наравно, нарасло.

Изручите га на побрашњену површину.

Разваљајте га оклагијом. Ако се лепи поспите са мало брашна. Сеците облике у зависности ста правите. Ја сам правила листиће – лепињице па сам секла правоугаонике.

У дубљој шерпици угрејати уље висине 2-3 цм па пржити лепињице да порумене са обе стране.

Пржене служите уз јогурт, кисрло млеко, кајмак, павлаку, а могу се мазати и са џемом или кремом.

Da li je švajcarski sir pun rupa da miš lakše uđe u njega?

Преузмите андроид апликацију.