Početna > Biznis
Biznis

20 godina Saveta stranih investitora u Srbiji

Savet stranih investitora u Srbiji proslavio je 20 godina rada. U poređenju sa 150 miliona evra investicija i oko 3 hiljade zaposlenih u trenutku osnivanja, danas, Savet čini oko 120 članica koje su uložile oko 36 milijardi evra i koje zapošljavaju više od 100 hiljada građana Srbije.
Foto: Pixabay/ccfb

Pre dve decenije, 14 kompanija osnovalo je Savet stranih investitora kako bi poslovna zajednica dala svoj doprinos razvoju konkurentnog i održivog poslovnog okruženja, kazala je potpredsednica Saveta Ana Govedarica. Ona je istakla da je namera bila i da se podstaknu pozitivne promene na srpsku ekonomiju i društvo u celini.

Savet je sve vreme bio pouzdan partner, a neretko i smerničar Vlade Srbije u nalaženju najboljih rešenja za stvaranje najbolje poslovne klime za investiranje, rekao je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Obraćajući se članovima Saveta, ministar Jovanović je istakao značaj Bele knjige.

Oko 75 odsto kompanija članica Saveta su iz Evropske unije, koje čvrsto sarađuju ne samo sa Vladom Srbije, već i sa domaćim privrednicima. Uprkos brojnim izazovima, ključna uporišta Saveta ostala su nepromenjena od osnivanja, a to su nezavisnost, tranparentnost, stručnost, međunarodne prakse i pre svega podrška intenzivnijim evropskim integracijama.

Vučić: Bili smo tema zbog sankcija Rusiji, odgovorio sam im bez uvijanja

Preuzmite android aplikaciju.