Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Много отворених питања на Косову и Метохији, њих тражити у дијалогу

Министар одбране и потпредседник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је да је ситуација на Косову и Метохији мирна у контексту тога да није кренула примена друге фазе одлуке Куртијеве владе кажњавања српске заједнице.
Фото: PrtSc/Instagram/
milosvucevic_gradonacelnik

То је сада стављено ван снаге у једном временском интервалу.

Такав је договор постигнут у Бриселу. Остало је још много отворених питања од оног најтежег око статуса Косова и Метохије, па свих оних текућих ствари које су пред нама, а то је враћања Срба у институције истиче Вучевић.

Ту је и питање расписаних избора у ове четири општине, тиче се и оног фундаменталног захтева Србије а то је формирање Заједнице српских општина које требало да се деси пре скоро десет година.

Надам да ће сви, и српска и албанска страна и међународна заједница те одговоре тражити у формату дијалога изјавио је Вучевић за телевизију Пинк и додао “Немојте да се заносимо да ће доћи до поделе међу Албанцима по питању Косова и Метохије. Ту је само питање њихове политичке борбе на КиМ и питање технологије за долажење до истог циља. Ми треба да гледамо какви су наши интереси и да разумемо какав је став међународне заједнице“.

Мудро је Србија вукла потезе и доносила потезе по питању регистарских таблица. Председник Вучић је добро сагледао карте и то је довело до тога да су остале KM таблице и да нико не кажњава Србе.

Србија ће изабрати компромисно решење кроз дијалог, али то не значи да клечи, да је слаба.

Србија хоће да спречи страдање пре свега свог народа, ратове, сукобе, јер када одемо у ратове онда морамо да знамо да нема више путовања, нема повећања плата и пензија, аутопутева. Онда живимо у другом контексту, ми смо то доживели 90-их година, навео је министар Вучевић.

Вучевић: Подршка компанији „Јумко“ је подстицај јачању и Врања и Пчињског округа

Преузмите андроид апликацију.