Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Будући инжењери заштите животне средине на стручној пракси у Покрајинској влади

Факултет техничких наука потписао је Споразума о реализацији стручне праксе за студенте Инжењерства заштите животне средине са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине.
Фото: Градске инфо

Споразум су потписали Немања Ерцег, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине и проф. др Срђан Колаковић, декан Факултета техничких наука у Новом Саду.

Споразумом је предвиђено да се студенти основних и  мастер студија током стручне праксе у Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине, у раду са менторима, упознају са активностима и процедурама у области заштите животне средине, и стекну додатне компетенције за будући самосталан рад.

Секретар Ерцег је рекао се у пракси показало да студенти завршних година и они који се одмах по окончању студија укључе у систем рада у јавној управи и секторима који се баве заштитом животне средине немају довољно сазнања о томе како тај систем функционише.

Ресорни секретар је додао да ће се студенти током стручне праксе у раду са менторима упознати са различитим процедурама које се изводе у Секретаријату, као што су издавање дозвола за управљање отпадом, издавање интегрисаних дозвола, процедуре за израду студије процене утицаја на животну средину, студије процене затеченог стања и друге процедуре.

животне
Фото: PrtSc/Покрајински секретеријат за урбанизам и заштиту животне средине
Декан Факултета техничких наука проф. др Срђан Колаковић рекао је да тај факултет на својим основним студијама школује 27 струка из инжењерске области, међу којима су и инжењери заштите животне средине.

Такође, истакао је да је задовољан што се ова сарадња озваничила и да је у току неколико европских пројеката који се баве заштитом животне средине.

Проф. др Дејан Убавин, директор Департамана за инжењерство заштите животне средине и заштите на раду, истакао је да се захваљујући оваквим сарадњама формирају студенти који апсолутно одговарају тренутним потребама и који ће бити спремни за нове изазове који нам следе.

Након потписивања Споразума, покрајински секретар је све заинтересоване студенте упознао са активностима и плановима Секретаријата, као и са перспективама за рад и развој каријере у области заштите животне средине.

Studenti mogu da rezervišu radno mesto u Ziđin Koperu

Преузмите андроид апликацију.