Почетна > Србија
Србија

Србија привржена глобалној борби против климатских промена

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић учествовао је на самиту УН о климатским променама (COP 27) који се ове године одржава у Египту, а на којем је потврдио приврженост глобалној борби против климатских промена.
орлић
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Парламентарни састанак је одржан у оквиру 27. Конференције оквирне Конвенције УН о промени климе (COP 27) у Шарм ел Шеику, а на њему је потврђена улога Србије у Интер-парламентарној унији (ИПУ), као и пријатељство са Египтом, саопштено је из Кабинета председника Скупштине.

Како се додаје, изражена је захвалност Народној скупштини Србије на учешћу и подршци и посвећености активностима најстарије парламентарне организације, а афирмисан је и проактиван став Египта кад је у питању борба против климатских промена.

У интерактивним сегментима састанка учесници су имали прилику да размене мишљења и искуства о улози парламената у борби против климатских промена те су нагласили неопходност предузимања конкретних акција на том плану у што краћем року.

Оцењено је да је Србија, учешћем на (COP 27), показала колики значај придаје борби против климатских промена и да је на тај начин дала допринос заједничкој борби и обнављању солидарности међу државама.

На састанку је усвојен и завршни документ којим су парламенти потврдили приврженост глобалној борби против штетних утицаја климатских промена, који представљају егзистенцијалну претњу нашој планети.

Најављена је и наредна, 28. Конференција оквирне Конвенције УН о промени климе, која ће бити одржана наредне године у Уједињеним Арапским Емиратима.

Nova atrakcija Zlatibora: Panoramski točak jedinstven u čitavoj bivšoj Jugoslaviji

Преузмите андроид апликацију.