Почетна > Србија
Србија

Нова атракција Златибора: Панорамски точак јединствен у читавој бившој Југославији

Поред бројних природних лепота које красе Златибор, ова планинска лепотица посетиоцима је омиљена управо због бројих туристичких садржаја, а најновији и за сада најупечатљивји је Панорамски точак. Висок је 35 метара и састоји се од 24 кабине које пружају фантастичан поглед на ову планинску лепотицу.
Фото: PrtSc/Arhiva Snimaka/YouTube

„У току летње сезоне која је завршена крајем августа имали смо велики број посетилаца који су желели да се провозају и виде Златибор из неке друге перспективе. Задовољни бројем гостију, посебно викендом, туристи долазе са свих страна из Босне, Црне Горе, из Београда, Новог Сада. Тамо негде после Нове године имаћемо и шест, седам нових садржаја у оквиру парка“, рекао је Жељко Николић задужен за одржавање и надзор Панорамског точка.

Ова туристичка атракција јединствена је у читавој бившој Југославији и у великој мери доприноси у богатој туристичкој понуди Златибора који је и ове сезоне оборио све рекорде посећености.

„Паморамски точак заиста привлачи велики број наших туриста, заједно са другим садржајима које имамо он се сабира се у један туристички производ који је судећи по броју гостију, и по резултатима које остварујемо јако добар.

За девет месеци ове године Златибор бележи раст преко шест одсто у односу на исти период прошле године, што је сигурно у овим условима јако велики успех, а негде 30 одсто од укупног броја гостију су странци“, рекао је Јован Павловић из ТО Чајетина.

Туристи из земље и иностранства приликом посете Златибору врло радо одлучују се на вожњу јединственим точком пре свега због погледа који се пружа на сву природну лепоту коју нуди ова туристичка дестинација.

„Делује ми баш онако лепо, посебно привлачки пажњу ноћу када сија, због тога смо највише дошли да се возимо, да видимо цео Златибор. Никада нисмо ово пробали, сада смо дошли са сином, да видимо како изгледа на тој висини са које кажу да је фантастичан поглед на целу планину“, рекао је туриста из Лазаревца.

Potraga za crnim panterom i dalje bez uspeha, sutra nastavak akcije

Преузмите андроид апликацију.