Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Како настаје магија у новосадском царству торти? (ВИДЕО)

Наша екипа је имала најлакши и најлепши задатак на свету. Посетили смо радионицу за прављење торти „Фондан торте“ и упознали се са Бојаном која на том месту „ствара магију“.

Бојана Макрић у граду познатија као Бојана Фондан нема за чије венчање, крштење или рођене детета није правила торте. Ако није правила баш вама, онда је сигурно њена торта била на неком од славља на којем сте били.

Зашто фондан? У питању је већ свима позната глазура која се користи за украшавање или обликовање торти и колача. Ова Новосађанка је фондан „присвојила“ још пре десет година, а погледајте како изгледају њене торте:

Бојана зарађује од свог хобија. Прави торте из љубави и то се осети у сваком залогају, а и види се по изгеду торти. Она о сваком детаљу води рачуна и не дозвољава да торта изађе из радионице док није савршена.

Ако вас занима како је све почело? Како и када је претворила хоби у посао? Како доћи до ње и колико дана пре славља је потребно да се наручи торта? Бојана нам је открила све то, али и једну тајну, у видеу погледајте коју.

Фото: Градске инфо

Peđa Rajić, novosadski fotograf „sa visine“ (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.