Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Највише пажње привукао „Јагуар“,  посетили смо Сајам аутомобилчића- Цене од 100 до неколико хиљада динара за праве колекционаре

Седми по реду Сајам аутомобилчића отворен је на платоу испред Спенса, а одмах по отварању окупило се неколико стотина суграђана, али и домаћих и страних туриста, да присуствује једном од најлепших летњих догађаја у Српској Атини.
Фото: nsuzivo.rs/ Стефан Копривица

Поред сајма, ту је и олдтајмер шоу, који броји десетине изложених аутомобила. Међутим, највише пажње “украо” је “јагуар”, британских таблица, у власништву Дена Хогтона. Овај модел “јагуара”, и-тајп, слови за једног од најлепших аутомобила на свету. Први аутомобил овог модела изашао је пре 63 године.

Суграђани могу да виде и друге старовременске моделе аутомобила из 70их, 80-их и 90-их година прошлог века, а изложено је више модел “мерцедеса”, “опела”, “цитроена”. Ништа није могло да прође и без домаће производње, па су у низу и “фиће” и “бубе”.

Најмлађи су се највише обрадовали играчкама. Оне половне иду од 100 до 500 динара, док неотпаковане од 1.500 на даље, док прави колекционари морају да издвоје и више хиљада динара за праве примерке.

На сајму можете пронаћи и аксесоаре за ваше четвороточкаше или дом- од привезака до ручно урађених фотографија на дрвету. Такву уметност ради Ана Марија Шнајдер, техником пирографије, што значи да се пресликана фотографија на дрвету израђује посебним алатом којим се ручно “пали” и тиме се добија жељена слика.

-Слике се крећу од 3.000 до 6.000 динара. За једну ми треба око седам сати да направим- истакла је за наш портал Ана Марија.

Сајам аутомобилчића можете посетити до 18.00 часова.

Prvi put u istoriji biciklizma u našoj zemlji otvorena trka iz serije „Gran Fondo“

Преузмите андроид апликацију.