Почетна > Бизнис
Бизнис

Добри пословни резултати и повећање плата у Пошти Србије

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас на састанку колегијума предузећа да су у претходних 19 месеци остварени добри пословни резултати који су омогућили повећање зарада и напредак предузећа, саопштила је Пошта.
Фото: Танјуг/Пошта Србије/Вук Бранковић

„Захваљујући искључиво вашем труду и посвећености, успели смо да у протеклом периоду остваримо добре пословне резултате, повећамо плате, обезбедимо 24-часовно осигурање и здравствене прегледе, набавимо нову опрему и возила, исплатимо тринаесту плату и постигнемо напредак у свим областима од значаја за даљи развој наше заједничке куће, наше Поште“, рекао је Ђорђевић сумирајући пословне резулате пред руководством Поште и представницма синдиката предузећа.

Нагласио је да ће у наредном периоду, сви који то заслуже, моћи да рачунају на награде, трајно повећање плате и боље услове рада.

„Када имамо добар резултат и могућности, то право припада сваком запосленом у Пошти, за то није потребна ничија накнадна памет и такозвана борба. Наглашавам да вама то припада, а моја је обавеза. Ово посебно наглашавам, јер видим да постоје појединци који покушавају да врше обмане, како је све то последица нечијих захтева, протеста или претњи“, истакао је Ђорђевић.

Оценио је да се ради о захтевима појединаца који желе да профитирају, а заправо само штете угледу Поште Србије, јачају конкуренцију и умањују пословне резултате компаније.

„То су људи на социјалним мрежама који врло често нису радили у Пошти, или су некада били запослени, а неретко данас запослени код конкуренције. Такве ствари нико од нас који искрено волимо Пошту не жели“, истакао је Ђорђевић.

Навео је да је увек спреман за разговоре, договоре и предлоге који могу да унапреде рад Поште.

„За све то нам је потребан првенствено мир и стабилност, као савезнике имамо Владу Републике Србије и самог председника Александра Вучића, који се боре да се наша земља избори са свим изазовима и остане јака и сложна. Све то мени даје за право да сматрам да без обзира на светску кризу, уколико будемо мудри, и посвећени себи можемо ићи напред, и да можете очекивати бројна побољшања, још веће плате и још боље услове рада“, рекао је директор Поште.

Најавио је још састанака до краја године на којима очекује присуство и осталих синдиката, сходно пракси коју је увео, а све у сврху дијалога и налажења најбољих решења.

Sve manje rada na daljinu

Преузмите андроид апликацију.