Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кисели краставчићи без конзерванса

Кисели краставчићи су многима омиљена зимница, а свакако су и најпопуларнији. Овој је рецепт наших бака, направите ове зиме краставчиће без конзерванса.
Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company
Састојци:
  • 5 килограма корнишона
  • 600 милилитара алкохолног сирцета
  • 2,5 литре воде
  • 150 грама соли
  • 300 грама шећера
  • црни бибер у зрну
  • мирођија
Припрема:

Корнишоне добро опрати и поређати у тегле. Измешати воду, сирће, со и шећер и сипати преко корнишона, напунити тегле. Убацити по неколико зрна бибера и мало мирођије. Добро затворити. На дно шерпе ставити платнену крпу, наређати тегле и сипати хладну воду до поклопаца. Кад вода прокључа, кувати још 5 минута. Извадити тегле из воде, увити их у фротир и оставити да се тако скроз охлади.

Пријатно!

Rešena dilema: Da li je zdraviji puter ili margarin?

Преузмите андроид апликацију.