Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Алонсо: Осећам се као идиот

Судар Луиса Хамилтона и Макса Ферштапена и даље је једна од главних тема у свету Формуле 1.
Фото: Танјуг/AP/Mark Sutton

Двојица кандидата за титулу, имали су инцидент протеклог викенда на стази у Силверстону када су се сударили.

Велика већина љубитеља овог спорта сматра да је Британац крив за судар и то што је Ферштапен морао да се повуче са трке, а мало је фалило и да буде збиљних последица по његово здравље.

Холанђанин је замерио свом ривалу што је славио победу док је он лежао у болници, а у целу причу укључио се и бивши светски шампион, Шпанац Фернандо Алонсо.

„Увек сам био фер возач, током целе каријере. Један сам од ретких који нема мрљу у биографији“, изјавио је Фернандо.

Он је додао да је појединим возачима и екипама превише дозвољено.

„Искрено, помало се осећам као идиот јер увек следим правила. Покушали смо да разговарамо са челним људима спорта и организаторима трка када смо им указивали на понашање појединих возача, али никада по том питању нису ништа предузели. Зато ћу престати да причам о оном што раде други. Изгледа да се то више исплати“, рекао је Алонсо за „Марку„.

Он је додао да ће нешто променити у свом начину вожње.

„Ако не можеш да их победиш, придружи им се. Стратегија из првих неколико трка није дала резултате. Сада схватам да је једино решење да почнем да радим што и други, немам избора. Неке ствари су данас очигледно дозвољене. Не значи да је ово прелазак на мрачну страну, већ на правила по којим играју остали“, закључио је искусни возач Формуле 1.