Početna > Sport > Fudbal
Fudbal

Vlahović i Kostić nevidljivi, Milan dominantan u derbiju Serije A

Sigurnom pobedom od 2:0, Milan protiv Juventusa pokzao da je trenutno mnogo bolji tim. Tomori i Dijaz strelci za rosonere, srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić uklopili se u sivilo Stare dame.
Foto: Tanjug/AP /Antonio Calanni

Mnogo se očekivalo od derbija Serije A u kojem su se sastali Milan i Juventus, ali je domaći sastav bio dominantan tokom 90 minuta i izvojevao rutinsku pobedu.

Ekipa Stefana Piolija podsetila je na partije iz prošle sezone kojima su stigli do titule šampiona, dok „Stara dama“ za 90 minuta igre nije prikazala ništa na stadionu „San Siro“.

Rooneri su do vođstva došli u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada se Fikajo Tomori dobro snašao posle kornera domaće ekipe i savladao Vojčeha Šćesnog.

Milan je kontrolisao igru i rezultat, a do drugog gola stigao je u 54. minutu. Brahim Dijaz je presekao dodavanje Vlahovića i otišao do kraja, savladavši istrčalog golmana Juventusa.

Vlahović i Kostić su bili zatvoreni, nisu prikazali previše, što se odrazilo na igru gostiju, koja je u ovom derbiju bila potpuno bezopasna.

Milan se trijumfom popeo na treće mesto na tabeli sa 20 osvojenih bodova, koliko imaju i Napoli i Atalanta uz odigran meč manje.

Juventus je ostao osmi na tabeli sa 13 bodova i čini se da su snovi o šampionskoj tituli već sada završeni za ekipu Maksa Alegrija.

Džeko doneo Interu trijumf protiv Sasuola i oborio Mihin rekord

Preuzmite android aplikaciju.