Кафа је пиће које се пије широм света, а многи не могу да замисле дан без ње.
Без обзира на то колики сте љубитељ кафе, чињеница је да има бројне предности.
До пет шољица дневно сматра се умереним нивоом конзумације. Како бисте још више повећали корсна својства кафе постоји намирница коју можете да додате, а побољшаће јој и укус.
Какао у кафи
Какао потиче од Тхеоброма, какао дрвета које „производи“ какао зрна. Какао зрна могу да се користе за прављење чоколаде, а могу и да се самељу у какао прах.
Какао прах је богат полифенолима, природним антиоксидансом. Какао је једна од намирница са највећом количином полифенола, а такође је богат флаванолима, који нису само јаки антиоксиданси већ и антиинфламаторни агенси који могу да снизе крвни притисак. Поред тога, какао прах такође има обиље минерала укључујући гвожђе, цинк и селен
Преузмите андроид апликацију.