Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Њоке са пилетином

Ови кремасте њоке са пилетином су савршен јесењи оброк. Сочне су, топле и пуне протеина.
Фото: Pixabay/Emma-PAT

Састојци: –

  • 700 милилитара пилећег бујона
  • 500 грама пилећих батака без костију
  • 500 грама њока 
  • 400 грама парадајз пиреа
  • три кашике павлаке
  • 2-3 чена белог лука
  • 1 лук
  • 1 ловоров лист
  • 1 кашичица димљене паприке у праху
  • со и бибер по жељи
  • свеж першун
Припрема:

Загрејте мало уља у шерпи и динстајте ситно сецкани лук док не омекша. Додајте пилетину исечену на траке. Динстати неколико минута док месо не добије златно-браон боју. Додајте ситно исецкан бели лук и динстајте око један минут. Све заједно прелијте сецканим парадајзом и пилећим бујоном, посолите и побиберите по жељи. У шерпу ставите ловоров лист и димљену паприку. Покријте и кувајте све заједно око 10 минута док се укуси не сједине. Ставите њоке у шерпу и кувајте још десетак минута, док се њоки термички не обрађују до краја, а сос се згусне. Пред крај кувања умешајте крему и уклоните ловоров лист. Послужите топло, са свеже сецканим першуном.

Пријатно!

Nedovoljno proteina, sna i preskakanje obroka uzrok za jedan od glavnih problema

Преузмите андроид апликацију.