Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како одржати нокте здравим и јаким у долазећим хладним данима?

Зима оставља негативне последице на наше здравље у различитим аспектима. Ниске температуре изазивају суву кожу, а недостатак сунца изазива и недостатак витамина Д, што опет доводи до веће осетљивости на инфекције, вирусе и друго.
Фото: Pixabay/leticiaalvares10

Минуси и хладно време ће утицати и на наше нокте. Често прање руку у зимским месецима слаби нокте, због чега се чешће ломе. Али постоје једноставни начини да стигнете тамо.

Водите рачуна о својим заноктицама

Поготово сада у време пандемије, појачана хигијена руку, чешће прање и дезинфекција разним средствима могу изазвати љуштење корена ноктију. Заноктице су важне за њихово јачање, а заноктице се најбоље негују маслиновим, бадемовим и сусамовим уљем. Истовремено ће омекшати кутикулу и стимулисати раст ноктију. Нанесите уље кад год се сетите.

Обратите пажњу на своју исхрану

Уравнотежена исхрана богата воћем и поврћем и редован унос здравих масти и протеина свакако утиче на здравље ноктију. Орашасти плодови, грашак, зелено лиснато поврће и авокадо су одлични додаци са којима не можете погрешити.

Водите рачуна о својим ноктима сами

Редовна нега ноктију одржава њихово здравље зими. Једно од основних правила – никада не сечите кожицу, већ је нежно гурните. Обликујте нокте на недељној бази и они ће остати здрави и јаки.

Zašto je ženama hladnije od muškaraca?

Преузмите андроид апликацију.