Посластица са кафом и две врсте чоколаде.
Састојци:
Кора:
- 6 јаја
- 6 кашика шећера
- 6 кашика брашна
Фил:
- 200 милилитра течне слатке павлаке
- 200 грама беле чоколаде
- 1 кашичица нес кафе
- 100 грама путера
- 50 грама шећера у праху
Чоколадна глазура:
- 150 грама црне чоколаде
- 4 кашике уља
Припрема:
Умутити чврст снег од беланаца. Посебно умутити жуманца са шећером. Полако додавати брашно, па пажљиво умешати умућен снег од беланаца, лагано ручно мешати. Плех обложити папиром за печење. Смесу сипајте у плех и пеците кору на умереној температури. Још врућу кору ставити на влажну крпу и уролати. Слатку павлаку сипајте у шерпу, ставите на шпорет и пре него што проври склоните са шпорета. Одмах додајте кашичицу млевене кафе и белу чоколаду, мешајте док се чоколада не отопи. Оставите да се охлади. Посебно умутити путер и шећер у праху, па сјединити са филом од слатке павлаке. Мутите неколико минута док се фил не стврдне. Кору одмотати, премазати умућеним филом и умотати. Ролат премажите чоколадном глазуром коју ћете припремити тако што ћете чоколаду са уљем отопити на пари, када се охлади премазати ролат.
Пријатно!
So se krije se u ovih 5 namirnica, iako to ne biste očekivali
Преузмите андроид апликацију.