Početna > Život i stil
Život i stil

Isprobajte ove hidratantne domaće maske tokom trudnoće

Prirodni sastojci će sačuvati elastičnost i hidratizovati vašu kožu
Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Iako postoje razne kreme, maske i ulja za negu kože tokom trudnoće, često mogu biti skupe i nedostupne. Takođe dolaze u velikim pakovanjima koja mogu ostati nepotrošena.

Umesto toga, možete isprobati domaću masku za stomak koju ćete sami napraviti od sastojaka koje obično imate kod kuće. Takođe je potrebno pripremiti kožu pre nanošenja maske.

Koristite nežni piling da biste se rešili mrtvih ćelija kože koje se zadržavaju na površini. Ovo će omogućiti da se maska bolje upije u kožu i bolje zagladi napetu kožu.

Sastojci koje ćete koristiti direktno će zavisiti od toga kakav efekat želite da postignete sa maskom za stomak.

Držite se prirodnih, čistih sastojaka da biste sprečili iritaciju (preporučujemo da uradite test kože pre nanošenja veće količine na stomak).

Domaća maska će usporiti nastanak strija, smanjiti hiperpigmentaciju, sačuvati elastičnost i hidratizirati vašu kožu. U maski za stomak možete koristiti ulje koje je namenjeno sprečavanju ili ublažavanju strija.

Ovi prirodni sastojci takođe mogu pomoći u smanjenju strija: šećer, aloe vera, vitamin A, kokosovo ulje, hijaluronska kiselina.

Hiperpigmentacija je normalna tokom trudnoće, uglavnom zbog endokrinoloških i hormonalnih promena.

Prirodni sastojci za borbu protiv hiperpigmentacije su: mleko, aloe vera, crveno sočivo, crveni luk, paradajz pasta, crni čaj, ekstrakt zelenog čaja, jabukovo sirće.

Tokom trudnoće, hormonske promene dovode do toga da koža gubi elastičnost i vlažnost, što može dovesti do suvoće, perutanja i svraba. Protiv suvoće u kućnu masku ubacite jedan od sledećih sastojaka: ovsene pahuljice, omega-3 kiseline, kokosovo ulje.

Kako napraviti masku:

U zavisnosti od željenog efekta, izaberite sastojke i pomešajte ih u činiji. Nanesite smešu na stomak i prekrijte plastičnom folijom da zadržite vlagu. Ostavite da deluje oko 30 minuta. Višak maske možete sačuvati za kasnije ili je koristiti na butinama ili nogama. Čuvati u frižideru da se sastojci ne pokvare.

Ako se dobro najedete za doručak, da li ćete lakše izgubiti kilograme

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake