Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Печене паприке роге пуњене месом

Ако су вам досадиле класичне пуњене паприке, пробајте рог паприке пуњене месом или мешавину ренданог кромпира и лука са омиљеним зачинима.
Фото: Pixabay/valtercirillo
Састојци:
  • 6 паприка
  • 1 главица црног лука
  • 1 децилитар воде
  • 400 грама млевеног меса
  • 250 грама сира (гауда, трапист)
  • 1 кашичица млевене паприке
  • 1 прстохват мушкатног орашчића
  • 1 кашичица белог лука у праху
Припрема:

Црни лук исецкати што ситније, ставити у тигањ на загрејано уље, посолити и пржити док не постане стакласт. Затим у тигањ додајте 400 грама млевеног меса, додајте зачине и пржите око 15 минута, па оставите да се охлади док чистите паприке. Паприке исеците по дужини и остружите семенке. Науљите посуду за печење. Посолите паприке споља и изнутра и напуните их смесом. Ставите их у плех и пеците око 20 минута на 250 степени Целзијуса. Извадите их из рерне и у посуду сипајте око 1 дл воде, поспите паприке ренданим сиром и пеците на 220 степени Целзијуса око 20 минута. Послужите уз омиљену салату и по жељи пире кромпир или печени кромпир.

Пријатно!

Paprike, crvene, zelene ili žute? Bez obzira na boju veoma su zdrave!

 

Преузмите андроид апликацију.