Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пистаћи нису само укусни, они су веома здрави

Често се за ужину узимају орашасти плодови, а уколико су ваш избор пистаћи, знајте да нисте погрешили.
Фото: Pexels/Vie studio

Ово орашасто воће поред што је сјајна и веома укусна ужина, често се користе и у осталим оброцима. Да ли ћете направити прелив од пистаћа, једоставно посути своју салату или их употребити у десерту, ваш је избор. Могу да буду управо оно што вам треба да бисте осигурали дневне циљеве хранљивих материја.

Протеини

Пистаћи су познати као орашасти плод са највећом количином протеина. Нуде 6 грама протеина по порцији од 1/4 шоље.

Влакна

Познато је да исхрана богата влакнима може да смањи холестерол, крвни притисак и смањити ризик од развоја кардиоваскуларних болести. Како су пистаћи богати влакнима, они су идеални за ужину.

Пистаћи садрже здраве маст

Орашасти плодови укључујући и пистаће имају велики проценат масти. Међутим, ово су здраве масти које су  изузетно корисне. Полинезасићене масти које се налазе у пистаћима не само да повећавају осећај ситости, већ и помажу у снижавању холестерола.

Витамин Б6

Пистаћи су генерално богати хранљивим материјама, али је њихов садржај Б6 значајан. Уравнотежена исхрана богата витамином Б6 помаже у спречавању стања попут анемије и смањује ризик од срчаних обољења.

Такође је неопходан за изградњу мишића јер помаже вашем телу да обрађује аминокиселине. Једна шака пистаћа даје вам 30 процената препоручене дневне вредности овог важног хранљивог састојка.

Kada je vreme da se doda so bebinoj hrani? Najbolje bi bilo u ovom uzrastu

Преузмите андроид апликацију.