Похована јела ретко ко не воли, а пох у комбинацији са палентом може бити оброк, прилог или предјело.
Похована палента има занимљив и благ укус, може да се једе и топла и хладна, а уз неки умак биће савршена.
Ово је један од оних рецепата где све можете ставити по свом укусу, па је одлично јело и за љубитеље експериментисања.
Од количине намирница наведених у рецепту добићете 20 комада, па ако не припремате храну за више људи, слободно можете све смањити за дупло, јер палента ипак засити.
Ко воли паленту и пох, зна шта му је чинити.
Састојци:
Палента:
500 г паленте
1,5 л воде
1 пуна кашичица соли или по укусу
100 г ренданог пармезана
бибер по укусу
остали зачини такође по укусу
коцкица путера за подмазивање калупа
За поховање:
3 јаја
мало соли
око 100 г брашна
око 200 г презли
уље за пржење
Припрема:
У шерпу сипајте воду и со и оставите да проври. Када проври додајте паленту и склонити са рингле, константно мешајте да се не би створиле грудвице па додајте пармезан и бибер и сједините.
Udvostručio se broj tinejdžera koji provode vreme na društvenim mrežama
Преузмите андроид апликацију.