Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Фото радионице „Живот“ од 1. августа у Прихватилишту и свратишту Геронтолошког центра

Фото радионице Живот“, које ће се у оквиру целине „Супермоћни” програмског лука „Друга? Европа“ од 1. августа до 1. октобра одржавати у Прихватилишту и свратишту Геронтолошког центра, пружиће могућност бескућницима да се изразе кроз самосталну изложбу фотографија.
Фото: PrtSc/kalendar.novisad2022.rs

У циљу оснаживања ове маргинализоване групе, одржаће се читав низ радионица како би бескућници развили своје вештине и укључили се у ширу заједницу.

Током јула месеца, биће расписан јавни позив грађанима да своје старе, али функционалне фотоапарате донирају бескућницима на коришћење, а радионице ће се одржавати током августа и септембра.

Том приликом, учесници ће имати прилику да присуствују радионицама на тему развоја интерперсоналних вештина, развоја интерперсоналних односа, развоја здравих стилова живота, усвајања знања о социјалним правима, развоја каријере и креативности.

Радионице ће реализовати стручњаци из Удружења Снага породице, у Прихватилишту и Свратишту Геронтолошког центра Града Новог Сада.

Централна радионица биће усмерена на усвајање знања о употреби камере и техника фотографисања који ће реализовати професионални фотограф Никола Радић Луцати, док ће једну од њих држати лиценцирани предавачи Црвеног крста Србије, који ће спровести основну  обуку у пружању прве помоћи.

Изложба фотографија одржаће се у октобру, када ће бити приказани радови корисника, односно фотографије направљене уз претходну помоћ професионалног фотографа Николе Радића Луцатија.

Radionica projekta „Bio ko-kultura” u KS Svilara

Преузмите андроид апликацију.