Кремаста торта са кајсијама из компота.
Састојци:
- 2 јаја
- 130 грама шећера
- 1 ванилин шећер
- 100 милилитара уља
- 100 милилитара млека
- 1 прашак за пециво
- 150 грама брашна
- 800 грама компота од кајсије
- 1 пудинг од ваниле
- 350 милилитара млека
- 2 кашике шећера
- 100 милилитара слатке павлаке
Припрема:
Умутити јаја, шећер и ванилин шећер док не постану пенасто. Додати уље и млеко, па све добро измешати. На крају додати брашно помешано са прашком за пециво. Добијену смесу сипајте у подмазан и брашном посут плех и пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута. Пудинг измиксати са шећером и 50 милилитара млека, додати слатку павлаку. Остатак млека загрејте док не прокључа, па додајте смесу са пудингом и кратко прокувајте на умереној температури. Печени бисквит охладите, натопите соком од компота, а затим сипајте фил са пудингом и слатком павлаком. Ставите половине кајсије на топли пудинг. Колач добро охладите и послужите са шлагом.
Пријатно!
Krvna grupa otkriva šta treba da jedete, a šta da izbegavate
Преузмите андроид апликацију.