Početna > Sport > Fudbal
Fudbal

Partizan dobio rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Crno-beli će u okviru treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv AEK-a iz Larnake, prvi duel na Kipru, a revanš meč sedam dana kasnije u Beogradu.
Foto: Gradske info

Vicešampion Srbije Partizan saznao je rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, crno-beli će 4. i 11. avgusta igrati protiv kiparskog AEK-a iz Larnake.

Kiprani su posle revanš meča u Larnaki eliminisani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od danskog Mitjilanda, posle jedanaesteraca – 1:1, 4:3. Tako će se AEK preseliti u po rangu niže takmičenje, Ligu Evrope.

U prvom meču u Herningu rezultat je glasio 1:1. Na startu duela u Larnaki domaći su poveli već u devetom minutu golom Olatinjija, ali je samo tri minuta kasnije izjednačio Dalsgard.

Kako je meč odmicao, tako su vremenski uslovi na Kipru postajali sve teži, a igrači oba tima sve oprezniji. Nije bilo mnogo šansi, posebno ne onih stopostotnih. Do isteka 90. minuta oba tima su samo još po jednom šutnula u okvir gola rivala.

I posle produžetaka mreže su ostale netaknute, iako je Altman u finišu pogodio stativu za kiparski tim. Jedanaesterci su odlučivali ko će na Benfiku, a ko na Partizan. Krenulo je promašajem Kiprana, Altman je ovoga puta pogodio prečku, ali je Pirić odbranio udarac danskog tima u petoj seriji. No, Gustavo je potom pogodio stativu, za radost Danaca.

Danski Mitjliland igraće protiv portugalske Benfike u okviru treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona, u stazi pratilaca. Ti mečevi će biti na programu 2. i 9. avgusta.

Mladi fudbaler Partizana doživeo moždani udar, klub se oglasio

Preuzmite android aplikaciju.