Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Млади фудбалер Партизана доживео мождани удар, клуб се огласио

Млади фудбалер Партизана Андрија Макаји (16) доживео је мождани удар и питање је да ли ће моћи да се убудуће професионално бави фудбалом.
Фото: Градске инфо

Младом фудбалеру позлило је на Златибору, где је млади тим Партизана на припремама.

Макаји се пожалио да је почела да му трне цела једна страна, а након чега је хитно послат у Београд.

Док је стигао до Београда, ситуација се погоршавала, али лекари су имали времена да реагују на време, што је код можданих удара кључно у спасавању живота.

Фудбалски клуб Партизан огласио се саопштењем и потврдио да је млади фудбалер тог клуба сада добро и да му црно-бели желе брз опоравак.

„Везано за информацију да је кадет Андрија Макаји (16) доживео мождани удар, овим путем обавештавамо јавност да се Андрија тренутно осећа добро. Пре самог поласка на припреме, на Златибор, са својом селекцијом, пре пет дана је урађена комплетна дијагностика у оквиру амбуланте фудбалске школе Партизан, а од стране установе Спортива ВСЗ, овлашћене за обављање систематских прегледа, са тестом оптерећења, током ког су сви параметри били у реду“, поручили су из Партизана.

Клуб из Хумске навео је да млади фудбалер није имао тегобе које би могле да наговесте мождани удар.

„Андрија није пријавио никаве тегобе који би указивали на симптоме који могу довести до можданог удара, а стање које је наступило настало је ван тренажних активности. Урађена је сва дијагностика, прво у болници у Ужицу, а потом и у Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој. Андрији желимо брз опоравак“, закључује се у саопштењу ФК Партизан.

Filip Malbašić ponovo u Vojvodini

Преузмите андроид апликацију.