Доносимо вам рецепт који ће вас сигурно подсетити на детињство и кухињу ваше баке. Једноставан је, брз за припрему, а подједнако је укусан и топао и хладан.
Састојци:
- 6 паприка
- 400 грама сира по избору
- два јаја
- гриз
- бибер
- 1 велики парадајз
Припрема:
Фил за паприке се прави једноставно – помешати сир и два умућена јајета, додати бибер по укусу, отприлике равну кашичицу, затим једну до две кашике гриза. Можете комбиновати сир – неки млађи а неки киселији, или на пример фета сир и неки тврђи. Нека паприке буду веће, црвене. Неки људи пуне и бабуре сиром, али обична дугуљаста црвена паприка ипак оставља свој траг, па је препоручујемо. Приликом чишћења паприке пазите да отвор на врху не буде превелик. У сваку паприку ставите пуну кашику, кашику и по фила, у зависности од величине паприке. Затворите га прстеном парадајза. Када их поређате у плех, а за ову количину је довољна стандардна округла, паприке прелијте уљем. Пећи на 220 степени пола сата, или још неколико минута, али до 40 минута. Послужите топле, али су подједнако укусне и хладне, из фрижидера.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.