Воће је лоше оцењено када је у питању контрола шећера у крви.
Наравно, многе врсте „природних бомбона“ су природни извори шећера, али ова храна такође обично садржи хранљиве материје попут влакана и важних минерала који помажу у одржавању здравог нивоа глукозе у крви.
Другим речима, јести воће није исто што и јести слаткише када је у питању контрола шећера у крви. Добијате много кориснија једињења када уживате у воћу у поређењу са храном богатом шећером.
Када бирате најбоље воће за управљање шећером у крви, најбоље је да се одлучите за оно које садржи мање природних шећера, више влакана и извор је природних минерала који могу помоћи у контроли шећера у крви, као што су магнезијум и бакар.
Jабуке
Једење хрскаве јабуке напајаће ваше тело влакнима и разним корисним једињењима, укључујући кверцетин и хлорогенску киселину, који могу помоћи у регулисању шећера у крви. Једна јабука садржи више од 4 грама природних влакана и мање од 20 грама природног шећера.
Крушке
Конзумирање крушака може бити фантастичан додатак исхрани која је добра за шећер у крви. Крушка средње величине садржи 6 грама влакана, што је око 21 одсто препоручене дневне вредности. Уклањање коре са крушке резултираће мање влакана која контролишу шећер у крви, као и мање микронутријената који помажу у одржавању контроле глукозе, као што је витамин Ц.
Боровнице
Подаци показују да једење ових бобица може повећати осетљивост на инсулин и на крају помоћи у контроли глукозе у крви. Међу мушкарцима са дијабетесом типа 2, конзумација боровнице је побољшала здравствене параметре као што су управљање глукозом и инсулином. Недавни подаци показују да једење боровница помаже у управљању глукозом и регулише ниво инсулина.
Током екстремних врућина вода није довољна; једите и ове намирнице
Преузмите андроид апликацију.