Може се јести за доручак и вечеру, али и за ручак, уз сезонску салату од парадајза и краставца.
Састојци:
- 1 јаје
- 3 танке кришке старог хлеба (багет)
- око 50 милилтара млека
- 1 куглица мини моцареле или коцка фета сира или АБЦ
- 1-2 чери парадајза
- мало ситно сецканог першуна
- со
- бибер
- 1 кашика путера
- 1 кашичица семена сусама
- мало ренданог пармезана
Припрема:
Пропржите кашику семена сусама у тигању до златно смеђе боје, а затим охладите. У чинију ставите јаје, исечену моцарелу или измрвљени фета сир или шта год вам је тренутно при руци, ситно сецкани першун, охлађено сусам, со и бибер и лагано промешајте. Исеците кришке хлеба дебљине 1 цм на коцкице. Исеците парадајз на коцкице. Умешајте га у јаје. Залијте хладног млека толико да се хлеб натопи и све лепо повежите. У тигању отопите мало путера, па сипајте смесу од јаја. Пржите на средњој ватри без мешања. Када ивице порумене, прођите шпатулом испод омлета и одвојите га од тигања. Преко омлета ставите мањи тањир и окрените га на тањир. Вратите га у тепсију или гурните омлет тако да и горња страна буде печена. По жељи можете додати и друго поврће. Извадити на тањир и по жељи посути ренданим пармезаном.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.