Почетна > Србија
Србија

Петковић отворио погон фабрике Јумкос у Зубином Потоку

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, који поводом Видовдана борави у дводневној посети покрајини, отворио је данас нови погон фабрике „Јумкос“ у Зубином Потоку, а потом обишао и централу и радни погон фабрике.
Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ

У отварање и покретање производње погона у насељу Брњак Канцеларија за Косово и Метохију инвестирала је 69 милиона динара, а посао ће добити још 24 жене из општине Зубин Поток, док је у комплетну фабрику држава инвестирала 110 милиона динара, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Он је потом са председником Српске листе Гораном Ракићем и председником Привременог органа општине Зубин Поток Срђаном Вуловићем обишао и централу фабрике и радни погон у ком је упослено 55 жена.

Након обиласка, Петковић је истакао да је отварање нових радних места приоритет Канцеларије за КиМ.

Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ

Он је истакао да Канцеларија за КиМ и Влада Србије „инвестицијама, улагањима у нова радна места пре свега помажу останак и опстанак нашег народа на КиМ и заустављање одлива, поготово младог становништва, самим тим јачамо ову општину и останак нашег народа на КиМ“.

„Овде смо једним фантастичним поводом и са задовољством могу да кажем да смо у Јумкосу успели да запослимо 79 жена, то значи да се кроз плате тих жена у Зубином Потоку издржава 79 породица. Ово је важна и значајна инвестиција Републике Србије. Укупно смо за овај погон у Зубином Потоку, али и Брњаку издвојили 110 милиона динара и чинићемо све што можемо и убудуће како бисмо обезбедили додатну производњу, самим тим и већи број радних места“, рекао је Петковић.

„Малопре смо чули од представника општине да и поред ових радних места има још простора за 30 жена које могу да се запосле. То вам говори да се овде ради пуном паром, да се има и те како производње, да ћемо када се ради о производњи текстила јачати“, истакао је Петковић.

Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ
Он је навео да у Зубином Потоку имамо још једну значајну велику фабрику – Симпо.

„За годину дана преко 350 гарнитура намештаја је овде произведено. Тамо у Симпу ради 78 људи. То је значајна и важна фабрика са инвестицијом Владе Србије је од 150 милиона динара. Ту не стајемо, наставићемо и даље да се боримо, да се боримо за наш Зубин Поток, за остале општине, не само на северу КиМ, већ свуда где живи наш народ на Косову и Метохији“, поручио је Петковић.

Председник Привременог органа Срђан Вуловић захвалио је директору Петковићу, Канцеларији за КиМ, Влади Србије на подршци и значајном улагању у ову општину.

Predlog, smeštaj u domovima od oktobra do 3.348 din

Преузмите андроид апликацију.