Почетна > Србија
Индекс Србија

Предлог, смештај у домовима од октобра до 3.348 дин

Студенти би, у зависности од категорије дома, од наредне школске године смештај у студентским домовима у Београду плаћали од 1.830 до 3.348 динара месечно, рекао је Танјугу директор Установе Стидентски центар „Београд“ Горан Минић.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Предлог за усклађивање цена данас је послат на разматрање Министарству просвете, науке и технолошког развоја, а он се односи и на усклађивање цена исхране, по коме би студенти за сва три оброка дневно издвајали 296 динара – 66 за доручак, 130 за ручак и 100 динара за вечеру.

Минић је објаснио да је ново усклађивања цена за смештај и исхрану студената у студентским домовима у Београду потребно због раста цена намирница и енергената и да је усклађивања неопходно како би установе студентског стандарда наставиле да послују одрживо.

„Након постојања вишегодишњег проблема за установе студентског стандарда услед општег повећања свих трошкова пословања, данас смо предали молбу ресорном министарству за усклађивање цена смештаја и исхране студената у складу са растом цена намирница и енергената“, казао је Минић.

Према његовим речима цене смештаја и исхране у установама студентског стандарда су непромењене од 2013. године.

Минић је подсетио да је сада за смештај у студентском дому потребно издвојити, у зависности од категорије собе, од 1.144 до 1.860 динара месечно.

Казао је и да доручак у студентском ресторану тренутно кошта 40, ручак 72, а вечера 59 динара.

Митић сматра да се нове цене неће одразити на живот студената и њихово интересовање за студентске домове, јер, како је рекао, цене приватног смештаја у Београду су вишеструко више.

Такође, нагласио је и да је његов Центар спровео анкету међу студентима, где су студенти показали висок степен задовољства и смештај оценили са оценом 8,2 од максимално 10, док је квалитет ресторана оцењен просечном оценом 8, 99.

Najveće interesovanje za upis na FTN, Akademiju umetnosti i Medicinski fakultet u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.