Početna > Novi Sad

Novi Sad Srbija

Ribočuvarska služba „Voda Vojvodine“ jača za 27 volontera

Direktor JVP-a „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević dodelio je danas značke za 27 ribočuvara volontera koji su položili test na poziv tog preduzeća da pomognu u borbi protiv ribokrađe, saopštile su „Vode Vojvodine“.
Foto: Vode Vojvodine

To javno vodoprivredno preduzeće ističe da je za ovu akciju vladalo izuzetno interesovanje zaljubljenika u ribolov i entuzijasta koji žele da pomognu u očuvanju riblljeg fonda.

„Nadam se da ste svesni pozicije u kojoj se nalazite sada kada imate mogućnost da se kao ribočuvar – volonter legitimišete u ime JVP-a „Vode Vojvodine“, kojem je dodeljena velika površina vode na upravljanje, uključujući i zaštićena prirodna područja“, rekao je Kružević novim volonterima.

On je istakao da trenutno angažovanih 16 profesionalnih ribočuvara apsolutno ne mogu da odgovore potrebama na terenu i zahvalio se svima što se aktivno uključuju u sprečavanje ribokrađe .

„Naše preduzeće u prethodnom periodu uložillo je značajna sredstva u obnavljanje opreme za ribočuvare, čime su nabavljeni novi čamci i terenski automobili, kao i oprema za osmatranje i snimanje sa vode i iz vazduha“, kazao je direktor i naglasio i da je saradnja sa policijom na visokom nivou.

Navodi se da su svi nosioci znački ribočuvar – volonter položili test, koji je koncipiran u formi zvaničnog ispita, i tako dokazali svoje poznavanje zakona i pravilnika koji se odnose na ribolov.


Kome podnosimo inicijativu za stavljanje stabla pod zaštitu?

Preuzmite android aplikaciju.