Почетна > Живот и стил
Живот и стил

3 грешке због којих аутоматски изгледате старије

Маскара је саставни део многих рутина шминкања. Готово све жене је користе сваки дан.
Фото: Pixabay/Bru-nO

Овај магични производ доводи трепавице у савршени облик и осигурава леп изглед.

Користите маскару којој је истекао рок трајања

Нико не жели грудвице или трепавице које се мрве. Али то је управо оно што добијате када користите стару маскару или маскару којој је истекао рок трајања. Дакле, ако већ годинама користите исту маскару, време је да је баците у смеће и можете испробати новије опције. Формуле маскаре се стално побољшавају и ажурирају, тако да је добра идеја с времена на време испробати нову верзију. У већини случајева, њихова издржљивост је много боља и ваше трепавице би могле имати користи од тога! Поред тога, стручњаци препоручују коришћење нове маскаре сваких шест месеци. Ако ваша маскара има атипичне конзистенције, треба је брзо заменити.

Немојте користити увијач за трепавице

Увијачи трепавица и маскара иду руку под руку. Уз помоћ овог алата, трепавице добијају природан и леп облик који траје много дуже него без њега. Ако се овај корак изостави, трепавице након кратког времена могу изгубити свој леп облик, што ће вам дати уморан изглед. У сваком случају, зграбите увијач за трепавице пре употребе маскаре.

Спаваш са маскаром

Ово је можда и највeћа грешка. Никада не бисте требали ићи на спавање  нашминкани. Маскара би могла да се накупи и отпадне ноћу, што не само да ујутру изгледа непријатно, већ може да изазове ломљење трепавица и зачепљење пора. Поред тога, бактерије могу ући у око. Због тога је изузетно важно добро очистити лице пре спавања и потпуно уклонити све остатке шминке.

4 najvećih grešaka koje pravite sa uvijačem za kosu

 

Преузмите андроид апликацију.