Početna > Sport > Fudbal
Fudbal

Engleska ili Danska, čija priča se nastavlja?

Danas se u preostalom polufinalnom duelu sastaju Engleska i Danska, a pobednik će se u finalu Evropskog prvenstva sastati sa Italijom.
Foto: Tanjug/AP/Rui Vieira

Engleska je u ovom duelu jasan favorit. Igraju na svom stadionu, pred svojom publikom, a na papiru su jači sastav i bez tih okolnosti.

Ipak, te okolnosti su veoma bitne. Tamošnja javnost je puna entuzijazma i ne želi još jedno razočaranje. Englezi dugo nisu igrali u finalu velikog takmičenja, čak 55 godina.

Čini se da je sada pravo vreme za to, sve kockice su se poklopile, žreb je bio relativno lak, a reprezentacija ostvaruje rezultate čak i kada ne igra najbolje.

Gordi Albion još uvek nije primio nijedan gol na ovom turniru. Ukoliko nastave da se brane kao do sada, ukazaće im se prilika da „vrate fudbal kući“, kako i priželjkuju.

Danska je do ovog polufinala imala sasvim drugu priču. Scenario koji se odigrava za njih na ovom Evropskom prvenstvu ravan je bajkama jednog, sasvim slučajno Danca, Hansa Kristijana Andersena.

Sve što je moglo da krene po zlu, krenulo je po zlu, pa čak još i gore od toga. Malo ko je nakon situacije sa Eriksenom i poraza od Finske video svetlo na kraju tunela za Dance.

Ipak, oni su sami preokrenuli svoju sreću i uspeli da dođu čak do borbe za prva tri mesta. Znalo se da Danska ima dobru ekipu, neki pojedinci su i iznenadili, ali polufinale je svakako velika stvar za njih, naročito posle svega što se izdešavalo.

A kada se sagleda sve već pomenuto, nemoguće je otpisati Dansku. Nije u pitanju samo „lepa priča“, već i lep, atraktivan, kvalitetan fudbal.

Danci su do sada postigli 11 golova na turniru, a sada su upareni sa najboljom odbranom Eura u vidu Engleske.

Napad ili odbrana, šta osvaja mečeve a šta turnire, saznaćemo u 21 čas na Vembliju.