Кремасти рижото са печуркама и поврћем који је спреман за десетак минута.
Састојци:
- 450 грама шампињона
- 1 лук
- 3 чена белог лука
- 3 кашике маслиновог уља
- со, бибер
- 1 шоља пиринча –
- 400 грама блитве
- мало сира
- 1 кашика путера
- око 700 милилитра супе од поврћа
Припрема:
На маслиновом уљу продинстајте лук, додајте очишћене сецкане шампињоне, сецкани бели лук и мало посолите. Крчкајте око 10 минута, а за то време оперите блитву и одвојите листове од стабљике. Блитву исеците на резанце и кратко ставите у кључалу воду, па одмах оцедите и исперите хладном водом. У динстане печурке додати пиринач, па лагано прелити супом и промешати да не загори. Пред сам крај припреме додати исецкану блитву, промешати, па додати сир и путер. На крају побиберите и по потреби још мало посолите. Готов рижото поспите ренданим пармезаном.
Пријатно!
Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijim
Преузмите андроид апликацију.