Многи људи имају навику да истискују кесицу чаја у сам чај како би искористили апсолутно целу кесицу. Понекад покушавамо и да истиснемо садржај кесице док још кувамо чај у врућој води.
Кесице чаја се користе од 8. века, од династије Танг. Тада се кесица за чај шила да би успешно задржала садржај.
Модерне верзије торби појавиле су се у западном свету 1903. године, а ушле су у комерцијалну употребу 1908. када је произвођач Томас Саливан почео да их извози широм света.
У почетку су кесице биле поцепане како би се сви састојци за чај нашли у шољици, али су људи убрзо схватили да је чај бољи ако сви састојци остану у врећици и прелију се врелом водом.
Чај садржи танин, органско хемијско једињење и налази се у многим биљкама.
Када врећицу прелијете врелом водом, ослобађа се само мали део танина.
Међутим, када кесицу додатно истиснете у води, ослобађа се све више танина, што чају даје превише горак укус, због чега такав чај вероватно неће бити укусан.
Наравно, ако више волите горак чај и горка пића уопште, можете да наставите да цедите кесицу након што је прелите врелом водом.
Преузмите андроид апликацију.