Почетна > Србија
Србија

Колико данас вреди мантија: Владика Григорије уз Драгана Шолака у скупоценој специјалној ложи на финалу Лиге шампиона (ФОТО/ВИДЕО)

Док просечан грађанин Србије може само да сања да потроши 1.200 евра за присуствовање фудбалском мечу, владика Григорије очигледно нема проблем са тим.
Фото: PrtSc/Twitter

Љубитељи спорта синоћ су имали прилику да гледају фудбалски спектакл у финалу Лиге шампиона у којем је Реал Мадрид савладао Ливерпул. Али за разлику од грађана Србије који су утакмицу гледали на својм ТВ екранима, неки су имали привилегију да овај меч прате директно са стадиона.

Фото: PrtSc/Twitter

Међу онима који су имали довољно новца да утакмицу гледају уживо било је и нашој јавности познатих лица. Захваљујући својим читаоцима, портал 24седам је дошао у посед снимка на којем се види и владика Григорије који је синоћ пред почетак финала Лиге Шампиона чекао у реду да уђе у скупу ложу стадиона Сен Дени у Паризу.

“Скромни” владика

Све то можда не би ни било спорно да владика није монах који је живот наводно посветио одрицању од овоземаљских искушења, а за то време посећује ложе стадиона за које карта кошта најмање 1.200 евра. И док просечан грађанин Србије може само да сања да толики новац потроши за присуствовање једном фудбалском мечу, владика Григорије очигледно нема проблем са тим. И не само то. Да је Григорију скромност страна најбоље говори чињеница да је на утакмицу дошао у скупоценој јакни марке “Богнер” чије се цене крећу од 400 па до баснословних 2.000 долара.

Фото: PrtSc/Twitter

Како смо сазнали владика Григорије је синоћ могућност уживања у специјалној ложи званој “Hospitality lounge” где је могао да конзумира алкохолна и безалкохолна пића, али и да ужива у специјалитетима од рибе и меса. Такође, специјалне госте који су могли да искеширају боравак у овој ложи је испод трибина забављао познати париски рок бенд, а владика је и ту имао приступ.

Фото: PrtSc/Twitter

Како је то изгледало можете да видите у кратком видео снимку.

Дружење са тајкуном

Интересантно је да се у последње време Григорије више интересује за политику него за црквена питања, као да му посао није да шири православно учење, већ да промовише странку Драгана Ђиласа лаковерним бирачима који верују у владикину част.

Иако је патријарх српски Порфирије забранио да црквени званичници дају политичке изјаве, Григорије се није обазирао на то и наставио је да критикује оне који другачије мисле од политичара од којих има директну корист.

Зашто је то тако можда најбоље говори чињеница да Григорије у ложи париског стадиона синоћ није био сам. Наиме, сасвим “случајно” ту је био и најбогатији српски тајкун, Драган Шолак, који је за време Ђиласове власти постао богатији за преко две милијарде евра које данас троши на куповину премијерлигашких клубова.

Шолак купио клуб новцем грађана Србије

Подсетимо, Шолак је изнео неистине у српску и међународну јавност када је рекао да је фудбалски клуб Саутемптон купио својим личним новцем! Ексклузивним увидом у званичну документацију сазнали смо да је Шолак за бахаћења у Енглеској узео паре директно од Јунајтед групе, чији је сувласник и оснивач. А то су заправо паре грађана и државе Србије.

Наиме, целокупна међународна медијска хоботница под контролом Драгана Шолака изграђена је новцем који је “исисаван” из Србије, што избегавањима плаћања пореза у вредности на стотине милиона евра, што пљачком и уништавањем компаније Телеком у не мањем износу. А онда су те паре употребљене за Шолаково белосветско бахаћење, куповину енглеског премијерлигаша.

Дружење са албанским лобистима

Након јучерашњег дружења Григорија и Шолака, повезаност владике, тајкуна и Ђиласа никад није била очигледнија.

Важно је подсетити да се владика Григорије недавно састајао и са посланицом Европског парламента из редова Зелених и осведоченим лобистом за независност тзв. државе Косово Виолом фон Крамон.

Тада је фон Крамон истакла да су њих двоје “разговарали о заједничким изазовима и међурелигијском дијалогу на Западном Балкану и у Немачкој”.

Оно што је тада заинтригирало јавност јесте преписка на Твитеру која је уследила после састанка када је Албански лобиста у ЕП објавила фотографију са епископом Григоријем.

Фото: PrtSc/Twitter

На ту фотографију је убрзо стигао коментар једне од корисница ове друштвене мреже која је напала СПЦ.

– Уз сво поштовање, фрау фон Крамон, али важно је напоменути да је Српска православна црква проруски ентитет. Ако то промените, биће сјајно, али сумњам – написала је она, а онда је уследио шокантан одговор:

– Нема овде „Српске православне цркве“, ово су веома аутономне епархије које се разликују од католичке цркве. Попричајте са епископом, и изненадићете се – одговорила је Виола фон Крамон.

После састанка са албанским лобистом и женом која користи сваку прилику да удари на Србију и СПЦ и јучерашњег дружења са тајкуном Шолаком, поставља се питање колико заправо вреди Григоријева мантија и колико је морално да свештеном лицу на првом месту буде лична корист, а не вера и црква.

Који су симптоми мајмунских богиња?

Преузмите андроид апликацију.