Почетна > Србија
Србија

Мали: У Београду ће се наредних година изградити или обновити шест музеја

У наредних неколико година у Београду ће бити изграђено или реконструисано шест музеја, изјавио је данас први потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали који је са министром културе Николом Селаковићем код зграде старе Главне железничке станице представио нове музеје који ће бити изграђени или реконструисани у Београду.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

“Данас на Међународни дан музеја смо се окупили овде на Савском тргу да покажемо грађанима Београда и Србије шта све радимо када је култура у питању. Зграда Старе железничке станице из 1884. године биће Историјски музеј Србије, већ смо добили грађевинску дозволу, у наредних пар месеци ћемо изабрати извођача радова и крећемо у реконструкцију овог музеја“, рекао је он, преноси Танјуг.

Додао је да ће зграда Старе поште на Савском тргу добити потпуно нови изглед, који је имала и пре рата и да ће у њој бити нови, Дечји музеј и две потпуно нове позоришне сцене.

Према његовим речима у Савској улици, где је зграда Милана Вапе из 1924. године, биће нови музеј Николе Тесле а преко реке одмах поред Музеја савремене уметности, биће потпуно нови Природњачки музеј.

“Почела је и реконструкција Музеја града Београда у Ресавској улици, биће то највећи музеј овде, на око 17.000 квадрата. Реконструисаћемо и Музеј ваздухопловства поред аеродрома“, рекао је Мали и додао да се на овом примеру види како једна инвестиција као што је Београд на води подстиче нове инвестиције.

Ruski patrijarh: Zabrana ulaska Porfiriju na KiM gest neprijateljstva prema SPC

Преузмите андроид апликацију.