Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Скоро 150.000 навијача Ренџерса и Ајнтрахта стиже у Севиљу

Фудбалска историја упамтиће сутрашњи дан. Ајнтрахт из Франкфурта и Глазгов Ренџерс сутра од 21.00 час играју финале Лиге Европе на стадиону „Рамон Санчез Пизхуан“ који прима 42.700 гледалаца, а из Немачке и Шкотске у град ће на дан меча стићи преко 150.000 навијача оба клуба.
Фото: Танјуг/AP/Angel Fernandez

Навијачима оба клуба припало је само по 9.500 улазница, али то их није спречило да се запуте пут Шпаније.

Око 100.000 навијача Ренџерса најавило је долазак, град и полиција су у пуној приправности, направили су 110 пунктова а планирају да аутобусима пребаце навијаче шкотског клуба на стадион „Картуха“, капацитета 57.000 места да гледају меч на великом екрану.

Са друге стране, план је да навијаче Франкфурта без улазница сместе на „Праду“ где би на исти начин организовано могли да гледају финални меч.

Спремљени су и пунктови са водом и освећавајућим пићима јер ће у Севиљи сутра бити 34 степена, а ангажовано је 200 радника на одржавању хигијене.

Иако градоначелник Севиље Антонио Муњоз жели добродошлицу свима, полиција се већ припремила за могуће сукобе.

Посебно ће обратити пажњу на Шкоте, који су 2008. године изазвали незапамћене туче у Манчестеру на финалу Лиге Европе против Зенита.

Тада је, према проценама полиције, око 200.000 Шкота стигло у Манчестер, а у бројним тучама је било повређено 39 полицајаца уз више стотина ухапшених навијача.

Тада су у Манчестеру истакли да је то била „најгора ноћ насиља и деструкције још од Другог светског рата“.


Počinje prodaja karata za Ligu nacija, poznate i cene

Преузмите андроид апликацију.