Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Фетел: Још нисам донео одлуку о својој будућности

Четвороструки светски шампион возач Астон Мартина Себастијан Фетел рекао је да још није донео одлуку о својој будућности у шампионату Формуле 1.
Фото: Танјуг/AP Photo/Luca Bruno

„Још нисам донео одлуку о својој будућности, али сам размажен, пошто сам некада био у првом плану, знам шта је то, и то је невероватан осећај“, рекао је Фетел уочи тркачког викенда у Мајамију.

Пошто је пропустио прве две трке Ф1 у Бахреину и Саудијској Арабији због корона вируса, Фетел је на 14. месту у генералном пласману са четири освојена бода.

У Аустралији Фетел је одустао пошто је ударио у зид, а трку у Имоли завршио је у бодовима на осмом месту.

Фетел је у поретку испред тимског колеге Канађанина Ленса Строла, који је 18. са само једним бодом.

„Као тим није тајна, желели смо да будемо бољи, али сада смо у заостатку. Радимо веома, веома напорно. Није ми сметало када сам почео, али завршити ван првих 10 није оно због чега сам овде. Желим да победим“, рекао је 34-годишњи возач.

Он је додао да нема „утисак да не вози добро као раније“.

Он је први пут постао светски шампион 2010. године са Ред Булом, и каже да је „много напредовао“ и да му „искуство помаже да се не оптерећује одредјеним стварима“.

„И ако бих већ говорио о својој будућности, видим себе у свету трка, али не директно. То ја волим, па се никад не зна… Али нећу да постанем телевизијски коментатор. Не, не“, додао је он.

Фетел је с Ред Булом био шампион од 2010. до 2013. године, а потом је од 2015. године возио за Ферари, с којим није дошао до светске титуле.

Da li nova pravila Formule 1 funkcionišu?

Преузмите андроид апликацију.