Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Бензема на корак од Роналдовог рекорда

Фудбалер Реал Мадрида Карим Бензема постигао је 9 голова у нокаут фази Лиге шампиона ове сезоне, један мање од рекордера, Кристијана Роналда.
Фото: Танјуг/AP Photo/Jon Super

Бензема је поново задивио фудбалску јавност са два гола против Манчестер ситија у феноменалној утакмици полуфинала Лиге шампиона.

Бензема је био кључни фактор због кога ће Реал само са голом заостатка на Сантиаго Бернабеу у реваншу дочекати екипу коју са клупе предводи Пеп Гвардиола.

Бензема је синоћ постигао свој 14. гол у овосезонском издању Лиге шампиона и девети када је у питању само нокаут фаза овог такмичења. Тиме је дошао на корак од рекорда који је поставио његов бивши саиграч Кристијано Роналдо.

Роналдо је у сезони 2016/2017 постигао 10 голова у нокаут фази Лиге шампиона и тако поставио рекорд. Али тај рекорд можда падне већ у наредној утакмици Реала и Ситија, ако Бензема понови партију од синоћ.

Роналдо је такође рекордер када је у питању укупан број голова у једној сезони ЛШ, када се у обзир узму и групна и нокаут фаза. У сезони 2013/2014, Португалац је дао невероватних 17 голова. Бензема ове сезоне има 14.

Sedam golova u polufinalu Lige šampiona, duel Sitija i Reala potpuno otvoren

Преузмите андроид апликацију.