Почетна > Србија
Србија

За 500 деце са КиМ рекреативни боравак у Ивањици

Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са општином Ивањица организовала је седмодневно рекреативно путовање и школу пливања у Ивањици за 500 деце са КиМ од 10 до 12 година.
Фото: WikimediaCommons/Ванилица

Деца ће бити подељена у пет група по 100 ученика, смењиваће се на недељу дана и малишани ће током боравка у Ивањици моћи да буду у радионицама с аниматорима, да обилазе знаменитости у том граду и околини и имаће разне спортске и рекреативне активности.

Прву групу ђака која већ борави у Ивањици обишла је помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов, која је рекла да да Канцеларија наставља са организовањем рекреативних путовања за нашу децу са КиМ, како би им оплеменила слободно време.

„Изузетно сам срећна што данас видим осмехе на лицима наше деце са простора Косова и Метохије која живе у специфичним условима, уз бројна ограничења. Већина ове деце никада није напустила ни територију своје општине, зато сам уверена да ће бројне активности које смо припремили за ове малишане имати позитиван утицај на њихов раст и развој“, рекла је Миладинов.

Она је подсетила да је Канцеларија за КиМ прошле године организовала већи број путовања за око 500 деце из јужне српске покрајине.

„Канцеларија за КиМ је уз помоћ партнера прошле године организовала низ путовања за готово 500 деце школског узраста и студената са Космета који су боравили на Тари, у Сутомору, Ивањици, а део њих боравио је и у Београду, у оквиру летњег кампа Србија те зове. Све ово чинимо зато што нам је важно да улажемо у младе, јер су они наша будућност“, казала је Миладинов.

Sutra pretežno oblačno, svežije, slaba kiša, pa razvedravanje

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке