Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Јагњетина на грчки начин

У припреми за летњу сезону уколико сте нестрпљиви да поново осетите предивну грчку кухињу искористите овај рецепт за јагњетину на грчки начин како бисте се почастили њиховом изузетном кухињом.
Фото: Pixbay/u_rt5bpvly
Састојци:
  • 2 килограма јагњећих котлета
  • 4 исецкана чена белог лука
  • сок од 1 лимуна
  • 2 кашичице оригана
  • со и бибер по укусу
  • 1 кашика грчког јогурта
  • 1/4 шоље маслиновог уља
Припрема:

Припремите маринаду. Помешајте маслиново уље и сок од лимуна. Додајте сецкани бели лук, оригано и јогурт и све добро промешајте. Јагњетину посолите и побиберите по укусу, а потом добро са свих страна премажите маринадом. Оставите јагњетину у маринади око 2 сата. Јагњетину пеците у рерни на 200 степени.

Повремено преливајте јагњетину течношћу са дна пекача и пеците док не порумени. На дно пекача можете крупно исећи 1 килограм кромпира, додати гранчицу рузмарина и упоредо са печењем јагњетине пећи и кромпир у течности и масноћи која се топи са меса.

Пријатно!

Šta da jedemo u srpskim kafanama, a da se ne gojimo

Преузмите андроид апликацију.