Početna > Život i stil
Život i stil

10 sjajnih saveta za nanošenje tečnog pudera

Koliko god da ga obožavaju, tečni puder ženama ponekad zada pravu glavobolju.
Foto: Pexel/Greta Hoffman

Jer odabrati pravu nijansu nije tako lako. Ako ste već pronašli svoju nijansu, možete li sa sigurnošću reći da znate kako da je pravilno primenite?

Bez obzira da li ste sigurni u svoje veštine šminkanja ili ne, pročitajte naše tajne za postizanje savršenog tena.

Tečni puder se nanosi u minimalnoj količini na: čelo, obraze, nos i bradu.

Najbolje je distribuirati sunđerom, počevši od brade do čela. Tokom ove operacije ne smemo zaboraviti na područje obrva, usana i vrata. Velika količina pudera za lice nema svrhe.

Postoji recept za postizanje prirodnog izgleda kože, uprkos upotrebi pudera. Pomešajte puder na dlanu sa nekoliko kapi bezalkoholnog tonika, a zatim ga namažite po licu.

Ako želite da postignete super sjajan, moderan efekat, svom puderu dodajte mrvicu zlatnog, bronzanog ili srebrnog rumenila u prahu. Nanesite ovu mešavinu na lice vlažnim sunđerom.

Najbolji način da učvrstite bazu pudera je da pređete preko celog lica platnenom maramicom koju ste prethodno umočili u ledenu vodu i ocedili.

Ako imate problema sa crvenilom na licu, nanesite zeleni korektor na problematične delove pre pudera. Za osobe sa suvom i osetljivom kožom preporučujemo korišćenje mešavine tečnog ulja u prahu, u koju je dodato nekoliko kapi veoma koncentrovanog tonika od kamilice.

Nije preporučljivo stavljati puder na mesta sa kosom. Dakle, izbegavajte nanošenje pudera na minđušu. Nemojte nanositi puder na usne ako ih prethodno niste premazali štapićem za negu usana.

Bez te mere predostrožnosti, vaše usne će popucati. Nikada ne nanosite puder na kapke. Ovo je veoma delikatno područje, dovoljno je napudrati kapke puderom u prahu.

Zrelu kožu treba napudrati specijalnim puderima protiv starenja, koji će koži omogućiti mini lifting i formulu visoke hidratacije.

Kako ishranom da očuvate mladolikost?

Preuzmite android aplikaciju.