Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шест савета како да будете најбоља кума коју млада може да пожели

Кума је десна рука младе не само на дан венчања већ и током припрема за тај важан дан.
Фото: Pixabay/Pexels

Бити удата кума је част, али и одговорност. Пријатељица која вас изабере за своју венчану куму каже вам да јој много значите и да жели да ваше пријатељство траје цео живот. Кума је десна рука младе не само на дан венчања већ и током припрема за тај важан дан.

Како бисте ову дужност, али и привилегију, беспрекорно испунили, помоћи ће вам следећих шест савета по којима ће вас сви памтити као најбољу куму.

Запишите све што треба да урадите

Са списка имена гостију и осталих детаља о организовању девојачке вечери, ствари за које сте задужени на дан венчања и других послова које морате да обавите – најбоље је да све запишете на папир који ће увек бити уз вас у случају мислиш на било шта друго.можеш то одмах да запишеш. Осим времена када се једе и када су говори и други протоколи, што мање седите за столом. Играјте, посетите госте, разговарајте са њима, забавите себе и друге

Будите доступни млади

Свадбена кума је та која са младом креће у потрагу за венчаницом, па обавезно испланирајте време тако да јој увек будете на располагању. Помозите невести у избору хаљине, ципела, вела, накита, саветујте је и не штедите на комплиментима када је видите у хаљини која јој савршено стоји. 

Фото: Pixabay/Pexels
Будите сто посто присутни на дан венчања

То значи да одложите свој мобилни телефон и потпуно се посветите невести, гостима и ускочите где год вам је потребно. Помозите невести да се обуче, поправи хаљину или фризуру за фотографисање и слично.

Дружите се са гостима на венчању

Осим времена када се једе и када су говори и други протоколи, што мање седите за столом. Играјте, посетите госте, разговарајте са њима, забавите себе и друге.

Припремите говор

Шта рећи пријатељици која почиње да оснива своју породицу? Па само најбоље жеље! Припремите говор, а ако је дужи, можете га и записати и прочитати са папира. Уз изразе лепих жеља, присетите се тренутака из прошлости кроз које сте вас двоје заједно прошле док сте још биле девојчице, захвалите јој што вас је управо изабрала за куму.

Будите насмејана и добро расположена

Твоја пријатељица се удаје, радуј се! Ко на свадби жели да види да је неко нерасположен, а камоли кума? Венчање је догађај који се слави и зато уживајте у оним празничним тренуцима са којима почиње да се пише ново поглавље у животу ваше пријатељице.

Ако се придржавате ових савета, венчање ваше пријатељице још један догађај који сте заједно доживели и којег ћете се радо сећати заједно у будућности.

Kako odabrati savršen grudnjak?

Преузмите андроид апликацију.