Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како одабрати савршен грудњак?

Уз ове савете брусхалтер вас више никада неће жуљати.
Фото: Unsplash/Fahad Waseem

Европске мере за брусхалтере су од 65, 70, 75.., док се дубине корпа обележавају словима, почевши од A до D. Мере које су обележене бројевима представљају мере испод груди.Дакле, узмите кројачки метар и обавијте га око себе испод груди, али останите на висини на којој носите грудњак. Цифру коју добијете заокружите на најближу претходну величину.

На пример: измерили сте себе и добили сте 78 cm, не треба да узмете грудњак чија је величина 80, него 75. То је зато што брусхалтери имају копче које служе управо за то – да повећају размак како би вам грудњак пријатније стајао на грудима.

Када су корпе у питању, њихове величине су, као што већ знате, одређене словима. Да бисте одредили која је корпа савршена за вас, потребно је да премерите обим преко брадавица на грудима.

Ту ћете морати мало да рачунате, али не брините, није страшно.

Упоредите два добијена резултата – меру испод груди и меру преко груди. Ако је обим преко груди већи од обима испод њих у интервалу од 12 до 14 cm – онда вам одговара корпа A.

Ако је та разлика у интервалу од 14 до 16 cm онда је ваша корпа B и тако даље. У овоме вам могу помоћи и калкулатори на интернету. Све што је потребно да имате је метар и пола посла сте већ завршили.

Немојте да заборавите, грудњаци нису направљени да вас жуљају и муче, нити да гњече ваше груди и да вам се урезују у кожу.

Фото: Unsplash/Nati Melnychuk

Брус који носите треба да вам пружи осећај као да вам груди неко придржава рукама, што је дефинитивно много бољи осећај од оног који вам пружају грудњаци које тренутно носите.

Дакле, жене, метар у руке и пронађите себи савршен грудњак!


Jednostavni saveti kako da pripremite kožu lica za proleće

Преузмите андроид апликацију.