Боршч, јака, мирисна, киселкаста чорба, пикантног укуса и ватрено црвене боје.
Састојци:
- ½ килограм говедине
- 1-2 чена белог лука
- 3-4 зрна бибера
- 1 главица црног лука
- 2 шаргарепе
- 3 бела кромпира
- 2 средње цвекле
- ½ главице слатког купуса
- 4 парадајза
- сирће
- кисела павлака
- свеж сецкан першун
- со, вегета и бибер по укусу
Припрема:
Говедину исецкану на коцкице кувајте 30 минута у посољеном 1 ½ л воде заједно са бибером у зрну и гњеченим белим луком. Сецкани црни лук, шаргарепу, кромпир и цвеклу исечене на коцкице, исецкан купус, ољуштен и крупно исечен парадајз кратко продинстајте на уљу, па динстано поврће додајте чорби са говедином.
Зачините по укусу и чорбу кувајте на тихој ватри. Када месо и поврће омекшају сипајте сирће у чорбу по укусу и добро промешајте. Непосредно пре сервирања у чорбу додајте павлаку и поспите је сецканим першуном.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.